مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تعرض به كودك بر اساس آمار ها حكايت از اين است كه سالانه 3 ميليون كودك مورد آزار قرار مي‌گيرند. مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي از موضوعات مهمي است كه نيازمند آموزش ديدن والدين مي‌باشد. كودك دچار شده به آزاري جنسي، در ميان نژادهاي مختلف با سطح و طبقات اجتماعي و اقتصادي متفاوت و همين طور در فرهنگ‌ها و مذهب‌هاي گوناگون ديده مي‌شود. به همين دليل نمي‌توان به يك محيط خاص اطمينان كامل پيدا كرد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مراقبت در برابر تعرض به كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي

تعرض به كودك

كودك آزاري و تعرض به كودك تنها شامل خشونت هاي فيزيكي نمي‌شود. زماني كه تعرض به كودك اتفاق مي‌افتد؛ بزرگسالي كودك نيز تحت الشعاع قرار مي‌گيرد. زماني كه كودك آزاري رخ مي‌دهد؛ كودك هرگز اين موضوع را فراموش نمي‌كند و ممكن است كه در معرض آسيب هاي روحي بسيار زيادي قرار بگيرد. والدين بايد مراقب كودكان خود باشند تا در معرض آسيب هاي اين چنيني نباشند. در اين مقاله روش هاي مراقبت و آسيب هايي كه تعرض به كودك پديد مي‌آورد را توضيح داده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي با حضور فعالانه والدين

والدين بايد مراقب تعرض به كودك باشند. توجه نداشتن به كودك و اهميت ندادن به دغدغه‌هايش به خصوص در سنيني كه او به مدرسه مي‌رود، مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي را در پي داشته باشد. والدين بايد تلاش كنند فضايي را ايجاد كنند كه كودك به راحتي بتواند در مورد همه چيز صحبت كند. از سويي ديگر حضور فعالانه والدين در زندگي كودك سبب مي‌شود كه فرزندشان با آن‌ ها احساس راحتي بيشتري داشته باشد و بدون ترس و نگراني، پيرامون مسائل مختلف با آن‌ ها صحبت كند. بنابراين سعي كنيد در زندگي فرزندتان حضور داشته باشيد و ساعاتي را با آن‌ ها پيرامون بازي‌ ها و كارهايي كه كرده‌اند، صحبت كنيد.

براي داشتن حضور فعالانه در زندگي فرزندتان سعي كنيد از كساني كه با او در ارتباط هستند، مطلع شويد و بدانيد كه فرزند شما در طول روز با چه كساني وقت مي‌گذراند. در مورد رسانه‌هاي مختلف با كودك خود صحبت كنيد. سعي نكنيد براي محافظت از فرزندتان در برابر آزار جنسي، او را محدود كنيد و اجازه ندهيد هيچ گونه اخباري آزار و خشونت‌هاي جنسي به گوش او برسد. بهتر است در اين مورد با فرزندتان صحبت كنيد و تا حدودي از اين نوع خطراتي كه در كمينش هست، او را مطلع كنيد و به او بياموزيد چگونه بايد از خود مراقبت كند تا تعرض به كودك رخ ندهد.

نشانه هاي تعرض به كودك

تعرض به كودك نشانه هايي را با خود به همراه دارد. اگر والدين نشانه هاي زير را در كودك مشاهده كردند؛ حتما بايد از روانشناس در اين زمينه راهنمايي بگيرند.

🔻 بيش از حد رعايت كردن رضايت و نظر اطرافيان

🔻 اعتماد به نفس پايين همراه با اضطراب و پرخاشگري

🔻عدم توانايي در دوست يابي

🔻 سوء تغذيه در كودكان

🔻 عدم نظافت شخصي

🔻سرقت

🔻 لباس پاره و كثيف

🔻 التماس غذا

🔻بدون مراقب ماندن براي مدت زمان طولاني

🔻 تاخير يا غيبت در مدرسه

🔻 عدم داشتن عينك به رغم نياز به عينك

🔻قرباني شدن جنسي توسط ساير كودكان

🔻 بروز رفتارها و بازي هاي جنسي

🔻 آگاهي از رابطه جنسي فراتر از آنچه از سن كودك انتظار مي‌رود.

🔻ترس شديد از تنها بودن با بزرگسالان

🔻 بارداري

🔻 مشكل در نشستن يا راه رفتن كودك

🔻شواهد مبني بر آسيب به ناحيه تناسلي

🔻 علائم فيزيكي شامل بيماري مقاربتي و هرگونه بثورات پوستي

مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي

يكي از وظايف پدر و مادر تربيت درست كودكان مي‌باشد؛ كه از مهم‌ترين آن‌ها تربيت جنسي است. در واقع كودك بايد توانايي تشخيص افراد سالم را از افراد نا سالم داشته باشد و ضمن وارد شدن در جامعه بتواند از خود مراقبت كند تا تعرض به كودك اتفاق نيوفتد.

بنابراين پدر و مادر بايد در هر مرحله از رشد شناختي كودك، متناسب با ميزان فهم و سن او در مورد بدن انسان به او توضيحاتي بدهند. برخي گمان مي‌كنند دادن اطلاعات جنسي به كودكان اصطلاحا چشم و گوش او را باز مي‌كند. و سبب كنجكاوي بيشتر مي‌شود. اما صحبت در مورد مسائل جنسي به اين معني نيست كه تمامي موضوعات را به كودك خود توضيح دهيد و ذهن او را مشغول كنيد؛ بلكه بايد اطلاعاتي در اندازه نياز به او بدهيد.

(در صورتي كه احساس مي‌كنيد پيرامون چگونگي صحبت با كودك خود در مورد مسائل جنسي و تعرض به كودك نيازمند دريافت مشاوره هستيد، مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره ذهن نو در ارتباط باشيد.)

در ادامه به راهكارهاي مراقبت از كودكان در برابرتعرض به كودك پرداخته‌ايم:

📌 صحبت كردن پيرامون اعضاي بدن

يكي از راهكارهاي مقابله با تعرض به كودك، صحبت در رابطه با اعضاي بدن است. كودكان بايد با توجه به سني كه دارند، نام و كارايي هر كدام از اعضاي بدن خود را بدانند. در واقع زماني كه كودك از تمامي اعضاي بدن خود به خصوص اندام خصوصي‌اش اطلاع دارد، ديگران نمي‌توانند از ناآگاهي او سوء استفاده كنند. چگونگي بيان اين موضوع با كودك بسيار حائز اهميت است، بنابراين اگر نمي‌دانيد چگونه بايد شروع كنيد، حتما از روانشناس كودك كمك بگيريد.

📌 آموزش اندام هاي خصوصي

براي جلوگيري از تعرض به كودك، آموزش اندام هاي خصوصي الزامي است. كودك شما بايد متوجه شود كه برخي از اندام‌هاي بدن او خصوصي هستند. و ديگران به جز پدر و مادر حق ديدن و يا دست زدن به آن‌ها را ندارند. همينطور به او آموزش دهيد كه كودكتان نيز نبايد اندام‌هاي خصوصي ديگر افراد را ببيند.

📌 آموزش مرزهاي بدن براي مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي

يكي از راهكارهاي جلوگيري از تعرض به كودك، آموزش مرزهاي بدن است. كودك شما حتما بايد بدانيد كه برخي مرزها در بدن انسان وجود دارد كه نبايد از آن‌ها عبور كند. به همين دليل لازم است به او توضيح دهيد كه هيچ كس نبايد به اندام خصوصي‌اش دست بزند؛ همينطور او هم نبايد اندام خصوصي فرد ديگري را لمس كند. لازم است حتما به كودك‌تان آموزش دهيد كه به اندام خصوصي فرد ديگر دست نزد و به آن نگاه نكند. گاهي سوء استفاده‌گران براي شروع آزار جنسي كودكان از آن‌ها مي‌خواهند كه اندام خصوصي‌شان را لمس كند.

📌 مخالفت با رازداري درباره بدن

براي جلوگيري از تعرض به كودك، بايد با رازداري درباره بدن مخالفت كنيد. مجرماني كه اقدام به آزار جنسي كودكان مي‌كنند، معمولا آن‌ها را تهديد مي‌كنند و يا فريب مي‌دهند كه اگر به كسي بگويند همه او را مقصر مي‌شناسند و احتمال دارند كتكش بزنند. بنابراين شما بايد به فرزند خود بياموزيد كه رازداري به هيچ عنوان خوب نيست و او بايد كوچك‌ترين اتفاقات را نيز به شما بگويد. البته شما به عنوان والدين نيز بايد شرايطي را براي كودك خود فراهم كنيد كه او بدون هيچ ترس و واهمه‌اي حتي رازهايي كه از نظرش بد هستند را نيز به شما بگويد تا بتوانيد كمكش كنيد.

📌 آموزش مهارت نه گفتن به كودكان

براي جلوگيري از تعرض به كودك، بايد آموزش نه گفتن را به او آموزش دهيد. به كودك خود مهارت نه گفتن را بياموزيد. برخي از كودكان از اينكه كه به بزرگ‌ترها نه بگويند ناراحت مي‌شوند. حتما به آن‌ها بگوييد كه در شرايطي كه دوست ندارند و احساس ناراحتي مي‌كنند، حتما نه بگويند و از آن موقعيت خارج شوند.

📌 از او بخواهيد در مورد بدنش با شما صحبت كند

جهت جلوگيري از تعرض به كودك، بايد از او بخواهيد كه در رابطه با بدنش با شما صحبت كند. بدون هيچ اقدام پرخاشگرانه‌اي به كودك خود اطمينان دهيد كه نزد شما، جاي امني دارد و به هيچ عنوان با او برخورد منفي نخواهيد داشت. معمولا متجاوزان از كودكان مي‌خواهند كه سكوت كنند و حرفي به والدين خود نزنند؛ چراكه مورد تنبيه قرار مي‌گيرند. بنابراين اگر شما بخواهيد فرزند خود را بخاطر قرباني بودن تنبيه كنيد، حرف متجاوز را تاييد كرده‌ايد. حتما شرايطي را فراهم كنيد كه فرزندتان به شما اعتماد كند و پيرامون بدنش با والدين خود صحبت كند.

رفتار با كودكي كه مورد تعرض قرار گرفته است

تعرض به كودك پس از آنكه مورد تائيد قرار گرفت، بايد همراه با درمان باشد. هرچقدر درمان سريعتر باشد، عمق آسيب ها كاهش مي‌يابد. براي رفتار با كودكي كه مورد تعرض قرار گرفته است. چند روش درماني وجود دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

🟡 درمان شناختي رفتاري

جهت رفتار تعرض به كودك، درمان شناختي رفتاري نيز كارآمد است. اين نوع درمان كمك مي‌كند تا كودك احساسات منفي خود را راحت تر مديريت كند. و با خاطرات به شيوه اي صحيح برخورد كند. سپس والدين را در حضور كودك مي‌آورند تا اتفاق رخ داده را به خوبي شرح دهد.

🟢 روان درماني

يكي از روش هاي رفتار جهت تعرض به كودك، روان درماني است. در اين روش درماني اعتماد از دست رفته كودك را باز مي‌گردانند و جهان بيرون را براي او بازسازي مي‌كنند. همچنين رفتارها و روابط عادي را به كودك آموزش مي‌دهند.

🟣 روان درماني والد كودك

در رفتار با تعرض به كودك، روان درماني والد- كودك نيز موثر است. اين درمان به بهبود روابط والدين، فرزندان و ايجاد پيوند قوي بين اين دو متمركز هستند. اين شيوه از روان درماني به والدين بسيار كمك مي‌كند. و براي كشف ريشه هاي سوء استفاده و آموختن روش هاي موثر براي كنار آمدن با نااميدي هاي اجتناب ناپذير ناشي از آسيب به كودك موثر واقع مي‌شود.

آينده كساني كه در كودكي مورد تعرض قرار گرفته اند

آينده كساني كه مورد تعرض قرار گرفته اند پر از زخم هاي عميق است. تعرض به كودك 2 تا 5 ساله، همراه با آسيب هاي عميق رواني است. و نياز به روانشناس الزامي است. كودك در اين شرايط مورد افسردگي قرار گرفته است و رفتارهاي خشونت آميز دارد. زماني كه به تعرض كودكان زير 5 سال پي ببريد؛ از عميق شدن زخم ها جلوگيري مي‌كنيد. و ناديده گرفتن آن باعث تغيير در سرنوشت كودك مي‌شود.

ناديده گرفتن تعرض به كودك مشكلات يادگيري در مدرسه، سوء مصرف مواد مخدر يا الكل، خودكشي، مشكلات شديد زناشويي و تبديل شدن به آزارگر جنسي در بزرگسالي مي‌شود. اما همه كودكاني كه مورد تعرض قرار مي‌گيرند؛ واكنش هاي شديد ندارند.

وضعيت پسراني كه مورد تعرض قرار گرفته اند

پسران هم مي‌توانند مورد تعرض قرار بگيرند. آنها جدا از آزار جنسي با تجاوز جنسي نيز مواجه مي‌شوند. پسراني كه مورد تجاوز قرار گرفته اند؛ بايد تحت درمان هاي روانشناختي قرار بگيرند. اين افراد از لحاظ روحي و رواني آسيب هاي بسيار زيادي مي‌بينند و در نهايت افسردگي نيز مي‌گيرند. آنها دائم خود را سرزنش مي‌كنند و عده اي به خودكشي فكر مي‌كنند. والديني كه متوجه تعرض به كودك پسر شده‌اند؛ بايد فورا او را تحت درمان روانشناس در بياورند.

سخن آخر

پيرامون مراقبت از كودك در برابر تعرض به كودك توصيه مي‌شود حتما از خدمات روانشناسي از متخصصين بهره ببريد. اينكه بخواهيد با فرزندتان كه سن كمي دارد، پيرامون مسائل جنسي و آسيب‌هايي كه او را تهديد مي‌كند، صحبت كنيد؛ كار چندان آساني نيست. در صورتي كه نتوانيد حرف‌هاي خود را درست و متناسب با سن كودك‌تان به او بگوييد و او را آگاه كنيد؛ خود مي‌توانيد زمينه آسيب را برايش فراهم نماييد. بنابراين براي مراقبت از كودك‌تان در برابر آزار جنسي، حتما از مشاوره افراد آگاه در اين زمينه و روانشناسان كودك بهره ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مراقبت در برابر تعرض به كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: مراقبت از كودك در برابر تعرض جنسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/20  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 6
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب